2019-11: podílové fondy

Krásný, stále barevný, podzim přeji

 

a připomínám poslední 3 dny pro využití 30% slevy na knihy od Melvil publishing (končí 30.11. včetně) – zadejte poukazGGknihy2019„. Já jsem si pořídil Začněte s proč, Jak na sítě a Radikální otevřenost. No zatím dočítám knihu od Alana Greenspana (bývalý předseda FEDu). Ten chlapík už od 90. let ví, že jsou „v nějakém ekonomickém pokusu“ a ví, že to není dobré…


(1) OBECNĚ:

Jelikož jsou podílové fondy v České republice oblíbené, pustil jsem se do jejich rozboru. Když mi zašlete plný název svého podílového fondu (nebo ideálně kód ISIN), dozvíte se výsledek pro svůj konkrétní fond zdarma. Jako nápovědu můžete využít tento odkaz.
Čeští milionáři očekávají krizi do 2 let (celý článek ZDE).
Nizozemské penzijní fondy, které jsou považovány za světově nejkvalitnější, hlásí problémy. Očekávají, že penzistům vezmou polovinu výplat (více ZDE). Vše je způsobeno nízkými a zápornými úrokovými sazbami, které trápí Evropu, Ameriku i Asii s Japonskem. Kde úspory na penzi zachraňovat a ideálně je nechat vydělávat? Viz zlato stříbro…


(2) ZLATO a STŘÍBRO:

… zlato a stříbro totiž rostou přesně v těchto dobách, kdy se ekonomice přestává dařit. V rámci GoldenGate na přicházející problémy upozorňuje několik let, od letošního června se potvrzuje naše predikce. Oba kovy vyrostly o 20% za 3 měsíce. Teď, s malou korekcí, mají klienti letošní výnos 15%. Dostáváme se do fáze, kdy takové zhodnocení bude normální a příkladem nám budiž krize minulá, kdy během 2 let vyneslo stříbro 180% (v Kč od 9.2009 do 9.2011), tj. v hrubém přepočtu výnos 7,5 % měsíčně! Kdo ještě nemá nakoupeno, jsme stále na začátku – napište a rád pomohu vytvořit nejefektivnější strategii vzhledem k vašemu věku, investiční chuti, množství úspor, závazků a rodinné situaci. Nebo využijte již osvědčený odkaz pro naplánování schůzky. Kdo již jste mým klientem, neváhejte dokoupit, korekce nebude trvat věčně.

Případně k Vánocům umíme nabídnout krásné mince od 500 Kčvíce v odkazu. Chcete-li pomoct s výběrem, aby mince, dárek, seděly co nejvíce pro obdarovaného, poradím.


(3) FOREX A KRYPTOMĚNY:

Vzhledem k tomu, že Čína nedávno ohlásila zavření všech kryptosměnáren na svém území, ale zároveň s tím chce podporovat „podloží“ kryptosvěta, tedy technologii blockchain, klesly nejznámější kryptoměny o cca 20-40 %. Takže já přikupuji, byť jsem stále při vědomí, že to je spekulace, na hraní, dokáži se s takovým majetkem mentálně rozloučit, ale taky na tom mohu významně zbohatnout. Nemám v nich přes 10% našeho majetku.


(4) IT-KOUZELNÍK:

Založil jsem pro vás na webu michalnedbal.cz novou sekci IT kouzelník, kam budu postupně přidávat tipy a zkušenosti, jak si s pomocí IT ulehčit život, tipy na ovládání mobilu a pc – ZDE.

 


(5) BONUS = LIFE-HACK:

Jezdíte autem a máte mobil místo navigace, na palubce, ve větráku…? A nebaví vás „šmátrat“ po nabíjecím kabelu? Zkuste magnetické nabíjení mobilu kabelem. V mobilu necháte „zástrčku“ a kabel se magneticky a pevně přichytí „sám“. Za mě malá revoluce, protože nemusím se přichycení soustředit a zároveň se nebojím, že kabel nešikovně vyškubnu. Spokojenost 2 měsíce s tímto konkrétním kabelem, cca 3 $. Jen si správně vyberte koncovku. Samozřejmě využijete kdekoli, kde potřebujete méně obratně s kabelem zacházet nebo se na připojení mobilu vůbec nesoustředit. Ať vám slouží jako mně 🙂


SHRNUTÍ: sleva 30 % na knihy, analýza vašich podílových fondů, penzijní fondy mají problém díky záporným sazbám, výnos drahých kovů 20 % ročně bude běžný, vánoční stříbrné mince od 500 Kč, přikupuji kryptoměny díky poklesu, magnetický kabel k dobíjení mobilu.

Filip Kahoun: Úspěch musíte sami od sebe očekávat. Je to stav mysli.

 

Do dalších MiFiNo či společného potkání se mějte dobře.