2020-11: Třetí vlna

Dobré dny přeji.

 

Dnes budou MiFiNo trochu delší, chtěl bych se s vámi podělit o více myšlenek. Takže pokud již teď víte, že si je necháte na později, využijte aplikaci www.getpocket.com 😉

A teď pojďme na to: Nevím, jak vás, ale mě uklidňuje, když se mentálně připravím spíš na horší scénář a přitom se těším na lepší.

Názorů na probíhající situaci je asi jako lidí samotných. Zároveň, když se člověk podívá na jiné pandemie v minulosti, zjistí, že často chodí ve 3 vlnách, podobně jako třeba španělská chřipka. Teď jsme možná uprostřed silné druhé vlny a já chci být raději připraven než překvapen. Takže si doma vytvářím co nejpříjemnější prostředí: určitě mám nějakou hotovost (cca na 2 měsíce; to jsem psal už v březnu) a určitě potřebuju mít dostatek dobrého kafe. Mít aspoň 2×1 metr na ranní cvičení, často chodit ven a pořídil jsem si pořádná sluchátka, abych si hlasitou oblíbenou hudbou vytvořil příjemnou bublinu od okolí a zároveň nikoho nerušil.


(1) OBECNĚ:

Ještě před 12 měsíci by nikdo nevěřil, že nějaký lockdown vůbec může existovat… K dnešku jsme v něm letos už podruhé a všichni cítíme, že nejistot přibývá a my si zvykáme, že si na nic nemáme zvykat. Proto bych jednu jistotu přeci jen s vámi chtěl sdílet. Zlato naopak nejistoty miluje a podnikání s ním dává hodně stability.

A možná máte kolem sebe někoho, pod kým se „houpe židle“ a já takového člověka, mimo jiné, HLEDÁM DO TÝMU – kdo je pracovitý a férový. Takového člověka dokážu zaučit, aby našel novou jistotu v mém týmu a možná i nový smysl práce. Ale to bych předbíhal. Moje práce umožňuje předem daný kariérní postup, bez stropu příjmu. Do roka lze vydělávat vyšší desítky tisíc korun, přestože začnete „na vedlejšák“. Hodně se dnes židle houpe pod OSVČ, živnostníky, řemeslníky, lidmi z automotive, restaurací, kaváren, cestovního ruchu, bank a dalších.
Pokud někoho takového máte kolem sebe, spojte mě s ním. Vám se odměním a on nebo ona nemusí přijít na buben. Věk ani zkušenosti nerozhodují, pouze pracovitost a ochota se vzdělávat (to není klišé, v naší práci je to nutnost). Abych tady nezabíral více prostoru, nechávám další benefity spolupráce úplně na konci MiFiNo a zaujmou-li, domluvme si telefonát.
Více o naší práci najdete také ve videu níže, neboli na https://zlatyboss.cz/ (doporučuji klidně zakoupit knihu nebo vám ji zašlu osobně).


(2) ZLATO a STŘÍBRO:

Přikládám svůj poslední sdílený článek o zlatě: Cena zlata stoupá. Zároveň, kdo jste viděli Vyšehradské fórum a sledovali jste bedlivě, na jednom z grafů Ronald Stoferle (světově uznávaný odborník na zlato) ukazoval odhadované maximum na $4800 za unci (v době psaní je $1870), tj. 2,5x vyšší cena neboli máme 150 % zhodnocení před sebou. A při pečlivém prohlédnutí zjistíte, že takový scénář má podle něj více, než 60% pravděpodobnost. Navíc z výzkumů vyplynulo, že zlato ve všech světových měnách zhodnocuje od roku 2000 o 10 % ročně.

Stále častěji se mě taky ptáte, jestli stále sám nakupuji. Ano, mám trvalý příkaz v tisících měsíčně + když probíhá pokles jako v těchto dnech (11. 11.), posílám peníze navíc. A budu takto kupovat až k cenám $4000 za trojskou unci.

V tabulce níže nechávám hrubý popis, jakým typům investic se daří v jakém ekonomickém prostředí. To také zaznělo ve Vyšehradském fóru, jen jsem ji přepsal. Já jsem si z toho udělal základní orientaci a plánuju do ní doplnit nemovitosti a stříbro.


(3) KRYPTOMĚNY a jiné investice:

Spoustě z vás také z Vyšehradského fóra vyplynulo, že kryptoměny se stávají alternativou peněz a jak říká můj známý: „je riziko kryptoměny mít, ale větší riziko je kryptoměny nemít.“ Osobně je mám rád (jsem tak trochu technofil) a slíbil jsem sobě a některým z vás (teď tedy veřejně), že se je naučím nakupovat i na burze, protože to prostě vyjde nejlevněji a máte to pod svoji maximální kontrolou. A to mi dává svobodu 🙂 Tedy část z nich nakupuji díky těžbě u jedné z největších „farem“ v Česku a část, taky trvalým příkazem, nakupuji přes Revolut peněženku –  rád pomůžu se založením (https://revolut.com/referral/michalqqh9).

Navíc se zatím zdá, že se taky chovají, podobně jako zlato, anticyklicky = investoři do nich utíkají, když se většině trhů nedaří.

 


(4) BONUS = LIFE-HACK:

V době online pokládám za obrovský usnadňovač pro sledování různých přednášek, program FastStone Capture (stažení zdarma: https://www.faststone.org/FSCaptureDownload.htm). Nenápadný program, který však umí mnohé:
  • Obyčejné výřezy obrazovky.
  • Specifický ořez toho, co vidíte na obrazovce.
  • A hlavně umí nahrávat jakkoli velké okno dění (videa), co na obrazovce probíhá. Protože některé služby neumožňují video stáhnout, tak tenhle program ano.
  • Umí také uložit obrazovku, kterou potřebujete skrolovat (posunout až dolů).

Díky mému bratrovi, který mě k němu před lety přivedl, teď pro mě ten program maká denně 🙂


SHRNUTÍ:

  1. Dělejme si častěji dobře.
  2. Hledám parťáka do podnikání.
  3. Zlato není ani v polovině svého výkonu
  4. Kryptoměny získávají na vážnosti
John Maynard Keynes: Trhy mohou zůstat iracionální déle než vy dokážete být solventní.

 


DALŠÍ VÝHODY SPOLUPRÁCE SE MNOU:
  • podnikám přes 13 let ve financích, 8 let se zlatem; vyzkoušel jsem i spoustu alternativních investic, pod správou přes 100 mio
  • dosažení pozice Oblastní vedoucí umím během 1 roku naučit (příjem přes 60.000 Kč), lze začít „na vedlejšák“
  • jsem systematik, proto můžu často odpočívat a totéž rád naučím
  • vybudováním klientského kmene si člověk zajistí pasivní příjem
  • a s využitím cyklů bohatství bude pasivní příjem neustále rostoucí (více v https://bit.ly/dluhyAzlato)
  • GoldenGate je největší na českém trhu, ve stříbře největší v Evropě
  • vedení vždy dodrželo vše, co slíbilo
  • jako jedni z mála plníme zákonnou povinnost auditů a účetních uzávěrek:  https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?ico=24839540
  • veškerou práci máme online, karanténa nás neohrožuje
  • v práci je duplikovatelný systém, nic nebudete muset vymýšlet (byť můžete)
  • v dobách nejistoty bude poptávka po zlatě růst ještě víc
  • finanční produkty teď nevynášejí a selským rozumem se jim naučíte rozumět v principech
  • na sobě ukazuju podnikání jako životní styl
  • miluju IT a to nejefektivnější pro obchod a řízení podnikání předávám dál
  • mám vlastní strategii, co udělat s výnosy na drahých kovech a rád s vámi prodebatuju i vaši vlastní
  • rád vás propojím s hodnotovými lidmi pro váš vlastní osobní užitek
  • jsem spíš maratonec a v čínském znamení Buvol (https://www.lunarniserie.goldengate.cz/zvire-buvol/)
  • mé životní hodnoty jsou růst, integrita a volnost

 

Do dalších MiFiNo (archiv najdete zde) či společného potkání mějte dobré dny a něco pro to dělejte.
PS: stále je funkční odkaz na přednášku Dluhy a zlato.