2022-07 tisícovka měsíčně

Krásnou polovinu léta přeji.

Protože pohodu si především nastavujeme v hlavě 😉 Že se mi to mluví? Věřte nebo ne, před cca 10 lety jsem téměř zbankrotoval s dluhem cca 1.000.000 Kč. Byly to dny, kdy jsem byl vděčný za každý den, kdy nepřišla obálka s červeným pruhem. A jak to spolu souvisí? Opravdu jsem se naučil být vděčný i za teplou vodu v domácnosti a to mi zůstává dodnes. Teď mi dochází, že s přicházející energetickou krizí je to skoro černý humor…

Dnes, po 15 letech podnikání ve financích už umím tuto zkušenost přiznat a zároveň se pochlubit kariérním úspěchem: postoupil jsem v červnu na pozici Oblastní ředitel 🙂

K čemu to může být Vám k užitku? Koukněte na https://michalnedbal-gg.cz/o-mne/spoluprace-se-mnou/ – dokážu člověka „na vedlejšák“ naučit si vydělávat do 1 roka i přes 40tis Kč.


OBECNĚ:

Napadá mě takový souhrn v bodech, jak „čert se*e na jednu hromadu“:

  • Mezinárodní měnový fond (MMF) varoval před vážnou recesí ve východní Evropě včetně ČR v případě, že Rusko zavede embargo na dodávky plynu a ostatní země se s nimi nepodělí o své zásoby. V Německu se debatuje o tom, kdo bude mít v případné energetické krizi prioritu, zda firmy, anebo spotřebitelé (doteď měly prioritu domácnosti a kritická infrastruktura). A jak často se inspirujeme u „vyspělejšího Německa“?
  • Evropská unie oficiálně zahajuje přístupové rozhovory s Albánií a Severní Makedonií = v době, kdy se EU rozpadá – dle mého jde jen o odvracení pozornosti.
  • Nikde v ekonomicky vyspělém světě nejsou nyní tak doširoka rozevřeny nůžky mezi cenou nemovitostí a výší nájmů. Podle České národní banky jsou české nemovitosti v bublině až čtyřicetiprocentní. https://www.fxstreet.cz/zpravodajstvi-132152.html?auto_login=1 Resp. podle Bloomberg máme 2. nejvyšší riziko jejich korekce. Německo a Rakousko kolem 10. příčky.
  • Pokud úrokové sazby růst nebudou, poroste inflace! Toto je dlouhodobý princip, na který upozorňuji celých 10 let. „Globální ekonomická situace se dostala do fáze, kde neexistují dobrá řešení. Politici spolu s centrálními bankéři volí pouze méně špatná řešení. Kritické je, že si pouze kupují čas, který ale nevědí, jak využít!“ (výňatek z pravidelného servisu našim klientům)


ZLATO, STŘÍBRO:

Tento 9minutový díl na YouTube mluví za dost: https://www.youtube.com/watch?v=6sGcrQBrsyM – všem svým klientům (co mají potvrzen odběr e-mailů od Golden Gate) jsem toto posílal včetně většího komentáře.

Stručně vyjádřeno: velcí hráči se evidentně připravují na velký růst zlata tím, že nejdřív zmanipulují jeho cenu dolu („papírovými objednávkami“), aby ho následně fyzicky nakoupili a počkali, až začne růst. Dokonce jsou ochotni kvůli manipulaci dostat pokutu, veřejně!

A zároveň se napojím na nadpis s 1000 Kč měsíčně. V těchto ekonomických podmínkách i 1000 Kč měsíčně do zlata nebo stříbra, může znamenat, že za pár let budete moct reinvestovat do akcií nebo nemovitosti i statisíce Kč. Neboli „když víš kam, nemusíš tolik„. Zlato se stříbrem milují krize a násobně při nich rostou.

Vztah „zlato roste, nemovitosti klesají“ (velmi zjednodušeně řečeno) je i mou odpovědí pro lidi, kteří si za současných podmínek už nemovitost pořídit nemohou. Máte-li kov, stačí čekat na správný moment. Více v odkazu pod obrázkem nebo ZDE.


KRYPTOMĚNY:

Věděli jste, že současné státní peníze jsou vítězstvím socialismu? Pátým bodem desatera Komunistického manifestu Karla Marxe a Bedřicha Engelse z roku 1848 byla „Centralizace bankovnictví v rukou státu prostřednictvím centrální banky.

Bitcoin je velká šance, jak osvobodit peníze z rukou politiků a nechat je řídit námi, svobodným trhem. Protože pro jakoukoliv změnu v „chování BTC“ musí být shoda kolem 95 %.

Proto já nakupuji bitcoin a proto je mi jedno, kolik monentálně stojí.


BONUS, LIFE-HACK:

Je mi sice 37, ale mám rád babské rady (vybrané) stále víc 🙂 Takže dneska vnímám jako ulehčovák života OCET. Využíváme ho do pračky, na hračky, některé nádobí, čištění všeho možného, však to asi znáte. Navíc se nezkazí a člověk ho může mít zásoby. Takže by se dokonce dal použít „proti inflaci“ = dnes nakoupíte za aktuální cenu třeba 100 litrů a pak je můžete v budoucnu za aktuální cenu (jasně, spíš lehce pod cenou) zase prodávat. Asi nevyděláte, ale jako „uchovatel hodnoty“ docela dobrý.

Vlastně ocením, když mi odpovíte vy, kde dál ocet využíváte.

 


SHRNUTÍ:

  • Vedlejšák se mnou za 40tis
  • Úrokové sazby brzdí inflaci
  • Dům, který postavilo zlato nebo stříbro
  • Fundamenty BTC platí víc a víc
  • Ocet proti inflaci (nejen)

 

Štěstí nastává jen tehdy, kdy naše tužby, myšlení a konání jsou v harmonii. (Mahátma Gándhí)
Do dalších MiFiNo (archiv zde) či společného potkání mějte dobré dny a něco pro to dělejte.