MiFiNo 2019-01: zlato roste

Přeji všechny dobré dny v tomto novém roce,

ať si je užijeme naplno ve zdraví a s aspoň trochou štěstí 🙂

 


(1) OBECNĚ: Upřímně vás chci pozvat na přednášku 23.1. od 18hod, protože:

  1. Spousta lidí začíná řešit rostoucí úrokové sazby pro jejich hypotéky. Víme, že nám to bude prodražovat hypotéky současné i budoucí. Jenže na tom lze i vydělat…
  2. Každá krize s sebou nese i příležitost – jak poznáme, že jsme na správné straně?
  3. Uslyšíte nadstandardní základy k porozumění, kdy kupovat spíš nemovitosti, kdy spořit do podílových fondů, stavebních spoření a penzijních připojištění a kdy do drahých kovů.

Chcete-li přijít, stačí mi odpovědět PŘIJDU, využiju váš email a udělám vám rezervaci. 100 Kč mi dáte až na místě, které vám rád podržím.

 


(2) ZLATO STŘÍBRO: Za 1. kvartál očekáváme růst zlata až o 10 % a stříbra o 15 %. Důvody, proč se tak děje, uslyšíte v rozhovoru s naším analytikem, od času 46:45 s Pavlem Rybou, ZDE.

Vždy, když byl poměr stříbra ku zlatu přes 80:1, nastal silný rostoucí trend. Za posledních téměř 40 let tu nebyl tak vysoký poměr, jako minulý prosinec 2018. Máme tedy hezky našlápnuto a jsme teprve na začátku.

V grafu: když klesal poměr z 80:1 dolů (zelená), rostly ceny obou kovů (modrá a červená). Lepší graf jsem nenašel.

 


(3) vyjímečně AKCIE: Zažily ve 2018 špatný rok, SP500 i DowJones téměř -10 %. A i to přispělo k rostoucímu trendu zlata a stříbra, protože akcie a drahé kovy se chovají proti sobě. Jelikož akcie nikdy nerostly 9 let v řadě, jak tomu doposud bylo, dá se pro blízké roky očekávat, že nebudou pokračovat dál stabilně nahoru.

Opět udělám reklamu stejné přednášce… tam se dozvíte, jak při poklesu akcií vydělat.


(4) FUNKČNÍ TIP: Vertikální myš… viděli, slyšeli, zkoušeli jste? Zatím pár zkušeností s ní mám a nejvíc mě přitahuje, že se ruka cítí volnější. Ať nedělám přímou reklamu, posílám odkaz na Heuréku.


 

2 otázky na závěr:

  1. Přijdete na přednášku 23.1. od 18hod?
  2. Když uspořádám „Investiční večer„, budete mít zájem přijít? 🙂 Stručně vysvětlené možnosti, kam lze dnes investovat včetně jejich výhod a rizik. Nedávno mě o to požádala partnerka a po 1-2 hodinách byla spokojená… fondy, spoření, drahé kovy, nemovitosti, kryptoměny, dluhopisy, akcie, forex, „podezřelé příležitosti“,…

 

Do dalších MiFiNo či společného potkání se mějte dobře.